085 90 23 606 [email protected]

Speciaal voor ondernemers

Inkomensanalyse

Adviseren van ondernemers

Is je klant ondernemer?
Dan weet je dat het zakelijk inkomen niet bij alle geldverstrekkers hetzelfde is.

Als adviseur wil je in een zo vroeg mogelijk stadium weten:

Kies dan voor de ViiZ Inkomensanalyse voor ondernemers:

ViiZ Inkomensanalyse

De Inkomensanalyse is een indicatief overzicht van de zakelijke inkomens van jouw klant bij meerdere geldverstrekkers. Hij is bedoeld voor de onafhankelijke adviseur in de oriëntatie- en adviesfase. Zo kun je met de diverse zakelijke inkomens berekeningen maken van bijvoorbeeld de maximale leencapaciteit van jouw klant bij meerdere banken. Voor de aanvraagfase kun je deze niet gebruiken en heb je een Inkomensverklaring nodig.

Rapport

Deze uitgebreide analyse wordt je aangeboden in een rapport van zo’n 40 pagina’s die je kunt aanbieden aan je klant. Zo geef je aan dat je de mogelijkheden goed hebt onderzocht en als onafhankelijk adviseur meerdere aanbieders met elkaar vergeleken hebt.

Kenmerken

Zo groot mogelijke voorspelbaarheid

De Inkomensanalyse biedt een zo goed mogelijke voorspelbaarheid van de zakelijke inkomens bij een groot aantal geldverstrekkers. Wij zijn zelf rekenexpert zonder NHG voor 15-20 geldverstrekkers waardoor wij over alle informatie beschikken, ook die niet in acceptatiegidsen of Quickscans beschikbaar is. Die informatie en kennis gebruiken we bij het opstellen van de inkomensanalyse. Je krijgt daarom een goed beeld van de mogelijkheden van jouw klant.

Voorspelbaarheid en sterren

Wij geven de voorspelbaarheid aan met sterren . Hoe meer informatie wij van een geldverstrekker hebben, des te groter is de voorspelbaarheid en des te meer sterren kennen wij de geldverstrekker toe. Wij rangschikken niet op het hoogste zakelijke inkomen, maar op de hoogte van de voorspelbaarheid.

Gouden ster

Voor de geldverstrekkers met 5 sterren én een gouden ster ★★★★★ is de voorspelbaarheid het grootste en voor deze aanbieders kunnen wij als rekenexpert aanvullend een inkomensverklaring zonder NHG afgeven.

Informatie en documenten

Een Inkomenanalyse gaat niet zo ver als een inkomensverklaring en heeft daarom ook niet de status van een inkomensverklaring. Zo hoef je voor een inkomensanalyse minder documenten aan te leveren, voeren we een beperkte informatie controle uit en passen we geen maatwerk toe. Hierdoor kunnen we de Inkomensanalyse snel en geautomatiseerd opstellen. Hou er daarom rekening mee dat aan de berekende inkomens in de inkomensanalyse geen rechten kunnen worden ontleend.

Individueel maatwerk

Als je voor jouw klant bij ons een inkomensanalyse aanvraagt en wij zien dat de aanvraag meer geschikt is voor individueel maatwerk, dan nemen we contact met je op. We overleggen dan samen welke mogelijkheden er zijn en kijken of je eventueel toch over kunt gaan naar een inkomensverklaring in plaats van een inkomensanalyse.

Inkomensanalyse gevolgd door een inkomensverklaring

Een ideale combinatie is om in de oriëntatie-/adviesfase gebruik te maken van een inkomensanalyse en in de aanvraagfase door te pakken naar een Inkomensverklaring van ViiZ. De meeste adviseurs richten zich ook bij hun adviesberekeningen vaak al op de geldverstrekkers met de hoogste voorspelbaarheid en gouden ster. Zodra je een hypotheek gaat aanvragen kun je snel, eenvoudig en goedkoop overgaan naar een inkomensverklaring voor een van de geldverstrekkers in de inkomensanalyse waarvoor ViiZ Rekenexpert deze kan afgeven en waarvan de betreffende geldverstrekker heeft aangegeven dat zij dit zakelijke inkomen 1 op 1 zal volgen. Wij leveren de IKV dan zeer snel (in de regel binnen een dag) en goedkoop (€ 75 zie prijzen).

De combinatie Inkomensanalyse bij advies + Inkomensverklaring bij aanvraag is zeer interessant voor het gehele advies- en aanvraagtraject! Lees meer >

Hoe vraag ik aan?

Ga naar www.viiz.nl en als u al inloggegevens voor ViiZ heeft kunt u deze gebruiken.

Inloggegevens van een Serviceprovider

Ook de inloggegevens van een serviceprovider geven toegang tot het portaal van ViiZ. Kies na inloggen in het tussenscherm voor “ViiZ” Rekenexpert.

Inloggegevens van een Geldverstrekker (ondernemersinkomen.nl)

Inloggegevens van een geldverstrekker voor “ondernemersinkomen.nl” zijn niet bruikbaar op onze website.

Heeft u nog geen inloggegevens voor ViiZ?

Hypotheekadvieskantoren

Als uw kantoor nog geen inloggegevens voor ViiZ heeft, dan kunt u zich op onze website registreren. U heeft hiervoor uw KvK-nummer en AFM-nummer nodig.

Adviseurs van hypotheekadvieskantoren

Een adviseur wordt altijd gekoppeld aan een geregistreerd kantoor. Ieder kantoor heeft een bevoegde met autorisatie “G” (van Gebruikers). Deze bevoegde kan adviseurs aan het kantoor toevoegen.

Ondernemers

Ondernemers die zelf een inkomensanalyse of inkomensverklaring willen aanvragen kunnen zichzelf eenvoudig registreren via onze website www.viiz.nl

Prijzen

Inkomensanalyse of inkomensverklaring (IKV)

ZZP of Eenmanszaak € 245
Vof, Maatschap, BV en overige € 395

Overig
 • Voor iedere extra onderneming + € 95
 • Inkomensverklaring na een afgegeven inkomensanalyse per onderneming € 75
 • Beoordelingsverklaring 50% korting op tarief IKV
 • Aanvraag van 2 partners met dezelfde onderneming(en) 2e aanvrager 50% korting op reguliere tarief
 • Spoedaanvraag 50% opslag op reguliere tarief
 • Inkomensverklaring ondernemers zonder KvK-inschrijving € 175
 • Herbeoordeling van een afgeronde aanvraag 50% korting op reguliere tarief
 • Wisselen van geldverstrekker na een afgegeven inkomensverklaring per onderneming € 75
 • Aanvraag voorleggen aan geldverstrekker € 75
 • Verklaring onttrekking liquiditeiten uit onderneming € 75
 • Verklaring zakelijk krediet € 75

Voor licentiehouders kunnen aangepaste tarieven gelden. Alle bovengenoemde prijzen zijn exclusief BTW.

Betaling

Alleen via iDeal-link en factuur naar keuze naar advieskantoor of klant.

Direct aan de slag